Dans

Muziek en dansen gaan bijzonder goed samen en dat zien we natuurlijk ook terug op Parkfest. Onder de naam Balfolk worden een serie optredens georganiseerd, afgewisseld met danslessen en korte instructies. Overgewaaid uit Vlaanderen is in Nederland inmiddels ruim 10 jaar een steeds groeiende groep dansliefhebbers hierin actief. In de omgeving van Gent is door de fameuze trekzakspeler Wil Claeys het Boombal opgezet en tegenwoordig kan balfolk ook in de lage landen rekenen op een grote schare enthousiastelingen.

Balfolk is dansen op live muziek, in koppels of met groepen, op muziek uit de West-Europese traditie. De sfeer is een beetje vergelijkbaar met een tango- en een salsa-avond. Informeel en gezelligheid voorop; beginneling en gevorderd met en door elkaar. Het doel is een leuke avond, niet de perfecte pasjes uit het boekje.

Op Parkfest wordt er alle dagen gedanst in de balfolktent (podium 2).

Verder worden er in Eindhoven regelmatig bals georganiseerd. Op elke 2e woensdagavond van de maand is er een folkbal in Café Wilhelmina , steeds met een optreden van Nederlandse, Belgische of Franse band en voorafgegaan door een instructie van een uur door Wilco en Anita. In deze laagdrempelige les – “als je kunt lopen, dan kun je ook dansen!” – worden enkele van de die avond te verwachten dansen uitgelegd en geoefend.

Daarnaast organiseert de werkgroep Balfolk Zuid-Oost meerdere keren per jaar een bal en danslessen in Eindhoven. Meer informatie daarover is de vinden op hun website .

Meer dansen? Kijk op de website van Balfolk voor een overzicht van alle bals, lessen, workshops en festivals in binnen- en buitenland : www.balfolk.nlNaast deze (met name) Vlaams/Franse danstraditie is er op Parkfest ook ruimte voor andere danssoorten. Zo zal er een dansworkshop Ceilidh gegeven worden door Erik de Jong en Carieke Pol. Ceilidh is een Schotse dansvorm en wordt in groepen gedanst. Meer informatie is te vinden op de website van de Schotse Ceilidh Workshop.
De entree voor Parkfest kost slechts € 2,00 per dag. Hiermee krijgt men toegang tot het festivalterrein, podium 3 en podium 4, de catering en de festivalmarkt; een prima manier om kennis te maken met het evenement! Voor de optredens op podium 1 en 2 zal dan wel apart aan de tent betaald moeten worden. Kijk hier voor het muziekprogramma.

Natuurlijk zijn er aan de kassa ook dagkaarten te koop waarmee alle optredens van die dag bezocht kunnen worden (donderdag of zondag: € 15,00 ; vrijdag of zaterdag: € 25,00), een passe-partout voor alle optredens tijdens het hele festival (€ 65,00) en campingkaarten (€ 55,00). Alle prijzen zijn per persoon. Bezoekers onder de 16 jaar hebben overigens gratis toegang tot het festival en de camping mits onder begeleiding van een volwassene.